Redakce

N o v ý J i č í n - Ďáblové se nechali přejet Tatrou

     Ďáblové po zápase vypadali, jako by je srazila těžkotonážní Tatra a ono tomu tak opravdu bylo. Ne každý zápas se povede a tento byl jeden z nich. Celá první třetina se hrála v duchu derby, hodně bruslení, soubojů i šancí, které týmy postupně spalovaly. První gól Ďáblové inkasovali v přesilovce 5 na 3, kdy jsme byli vyloučeni jednak za faul a jednak, což je zcela nepochopitelné, za špatnou úpravu dresu. Můžeme diskutovat o tom, že se jedná o pravidlo, které je hloupé, či o tom, zda dává opět větší možnost rozhodčím ovlivnit zápas, ale jednou je to pravidlo a musíme ho dodržovat. Oslabit tým do tří za takový přestupek je přinejmenším nezodpovědnost...

     Druhá třetina byla ve znamení neproměňování šancí a skvělých výkonech gólmanů. No a když to nešlo útočníkům, aktivity se chopil obránce Adamík a po přihrávce Zedníka se s tím vůbec nemazlil, napálil to na bránu a bylo vyrovnáno. Sympatické bylo, že oba týmy nehrály žádného zaďoura, ale snažily se o atraktivní, útočný hokej a z toho pramenilo množství šancí, které oba týmy pálily jednu za druhou.

     Do třetí třetiny nastoupily oba týmy s jasným cílem a to urvat si vítězství. Nicméně, zatím co trápení Ďáblů s proměňováním šancí pokračovalo, Tatra začala chyby v obraně trestat. Nejprve se trefil ve 43. minutě Korec a v 54. vzal domácím naděje Pěnčík. Sympatické sice bylo, že Ďáblové bojovali o výsledek až do konce, odvolali brankáře, ale 2x inkasovali. Tím vlastně jen podepsali to, že pokud chce rozhodčí Ďáblům uškodit, pošle soupeře do oslabení. Za poslední dvě utkání jsme měli 10 přesilovek, využili jsme jednu jedinou a to ještě nepočítám hru bez brankáře, kde jsme 2x inkasovali. Ale přátelé, blýská se na lepší časy!!! Věříme, že brzy se vrátí  útočníci Ďáblů, neboť jsou ještě zřejmě na dovolené, další se probudí z letního spánku a začne to tam padat!!!

     Líbily se mi výkony obou brankářů, Hlaváč i Hromada byli oporou týmů a Hlaváč při prodloužení/hrané k vůli přípravě/ předváděl neskutečné zákroky.

     Na závěr snad jen malá poznámka. V zápase s Púchovem i s Tatrou jsem si všiml, že, oproti soupeřům, ve hře velmi pomalu střídáme a několikrát si z toho soupeř vypracoval šanci...

Trenér hostí Jaroslav KOFROŇ :

Utkání jsme začali dobře, aktivně a hráči plnili zadané úkoly. Pak jsme se přizpůsobili hře domácích, začali jsme zbytečně faulovat a kdyby domácí využili přesilovky jak měli, vypadalo by utkání úplně jinak. Prohra 5:1 je pro domácí určitě krutá, utkání vypadalo úplně jinak než výsledek. Celé utkání bych hodnotil jako vítězství zkušenosti nad mládím. Naši kluci jsou spolu už třetí rok, vědí o sobě, jsou zkušení, sehraní a to dnes rozhodlo. Nový Jičín má mladý tým s velkou perspektivou a pokud si je udrží, budete mít skvělý tým. My jsme si chtěli spravit chuť po Opavě, kde nám to herně nevyšlo, a to se podařilo. Nejlepším našim hráčem byl jednoznačně Hromada, u Nového Jičína nikdo nevynikal, ale také vysoce hodnotím výkon gólmana Hlaváče u kterého jsem si všiml zejména skvělé rozehrávky.

Trenér domácích Petr Macháček :

Do utkání jsme nastoupili dobře, byť jsem soupeři po naší hrubé chybě nabídli vedení. Do 40 minuty jsme hráli solidní hokej, byli jsme hodně v pohybu, ale zase jsme nedokázali proměňovat šance. Zápas podle mne rozhodly naše nevyužité přesilovky. Pokud bychom je využívali, zápas by vypadal úplně jinak. Do třetí třetiny jsme vstupovali s cílem to urvat, dát gól, ale po naší hrubé chybě, kdy jsme byli na kotouči v útočné třetině, soupeř po úniku skóroval a pak si to už zkušeně pohlídal. Nové pravidlo o výstroji považuji sice za nešťastné, dnes nás to stálo branku, ale ze svých vlastních zkušeností vím, že se to prostě někdy nedá ohlídat. Musíme se s tím ale vyrovnat a pravidlo respektovat. Chtěl bych také pochválit Hlaváče, je to kluk, který na sobě hodně pracuje a rádi ho budeme mít i nadále v týmu.

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE