Redakce

N o v ý J i č í n - Ďáblové i v dalším utkání vyhráli, když zvládli utkání se slovenským soupeřem

Přípravný zápas s Púchovem byl od začátku v režii Ďáblů. Ještě byly otevřeny dveře od púchovské šatny a Pecha po přihrávce Paličky zavěsil. Púchovským dlouho trvalo, než se na ledě rozkoukali a po pravdě řečeno Ďáblové jim k tomu nedávali moc prostoru. Navíc svůj tlak a převahu zúročili druhou brankou, kdy po kombinaci Málek - Kysučan - Zedník, posledně jmenovaný zvýšil na 2:0. První třetina byla jednoznačně v režii domácích.

     Ve druhé třetině cca 150 diváků očekávalo pokračování obrazu první, nicméně ke slovu se dostali hosté. I když optická převaha domácích trvala, objevily se okénka v obraně a Púchov z ojedinělých útoků skóroval. Nejprve Zubek po rychlé kombinaci s Kulsevychem a Haluškou a ve 37 minutě si to vyměnili a Kulsevych po přihrávce Zubka vyrovnal na 2:2. Ďáblům nebylo nic platné, že celou třetinu byli jednoznačně lepší a dokázali si vypracovat spoustu šancí, inkasovali dva góly a utkání dostalo do třetí třetiny nový náboj.

     Po druhé přestávce domácí dokázali ještě přidat a na púchovskou branku se valil jeden útok za druhým, šance střídala šanci, ale obrovským problémem bylo jejich proměňování. Ne že by púchovský gólman vytahoval nějaké zázračné zákroky, spíše se naši hračičkové snažili dostat puk do prázdné a když už se někdo odhodlal vystřelit, pak byla zase problémem malá velikost branky. Nicméně Ďáblové chtěli vyhrát, měli neustálý tlak ale konečně se mohli radovat z branky ve 45 minutě, kdy Chvostek připravil krásnou nahrávkou šanci Márovi, ten se vůbec nerozpakoval a přesnou střelou poslal domácí do vedení. Jak se ukázalo byl to i vítězný gól, neboť po celý zbytek třetiny trápila domácí koncovka a když už se soupeř dostal do šance, tak přišel parádní obranný zákrok Adamíka, kterého bychom fakt moc chválili, nebýt jeho dvou naprosto zbytečných vyloučení...

V dresu soupeře se nám nejvíce líbil Zemko a Zúbek, u Ďáblů se nám líbil výkon Beutla

Hodnocení zápasu očima trenéra hostů :

Zápas určitě z obou stran splnil svůj účel, viděli jsme pěkný hokej, ale i chyby a nedostatky, které musíme řešit. Chlapi dali do zápasu vše a když budeme takto hrát, budou i dobré výsledky v lize. Střelci, kteří nám v loni lámali rekordy a stříleli spousty branek, ti jsou již v extralize, což jim moc a moc přeji, ale pro mne a pro Púchov je to, bohužel... Na druhé straně je to skvělá vizitka klubu, je vidět, že to prostě děláme dobře a to i za cenu odchodů hráčů do vyšší soutěže. Nic se ale nedá dělat musím pracovat s novým týmem, s novým systémem hry a dnes jsem s ním byl spokojen.

Trenér domácích Petr Macháček :

Samozřejmě jsem spokojen s vítězstvím, ale celkově se mi nelíbí slabá produktivita a mizerný tlak do brány, tam musíme přidat a zapracovat na tom. První třetina byla celkem v pořádku, ve druhé jsme ubrali a začali hrát po rozích, chtěli jsme hrát ťukes, což rozhodne není naše parketa, soupeř toho využil a zápas zdramatizoval. Tým si ale šel pro vítězství, byli jsme dravější a odvážnější. Vypracovali jsme si spousty šancí, ale chyběl ten závěrečný tlak na branku, na to musíme hodně zapracovat. Nechci vůbec hodnoti přesilovky, ty jsme ještě nepilovali, i na tom budeme pracovat v přípravě.

David Michel - nová posila Ďáblů

Zápas jsme celou dobu ovládali, byli jsme stále u nich, ale bohužel jsme neproměňovali šance, nedali jsme ty góly, které jsme dát měli. Ve druhé třetině jsme si chtěli hrát, ale okamžite nás potrestali a vyrovnali. Třetí třetina byla opět jednoznačně naše, ale opět chyběly góly. Musíme hrát více přímočaře.

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU ZDE