Redakce

N o v ý J i č í n - Ďáblové Nový jičín zahájili od 4.6. "oblíbenou" letní přípravu. O rozhovor jsme požádali hlavního trenéra a legendu novojičínského hokeje Petra Macháčka.

Začala letní příprava A týmu. Mohl byste říci, jak bude vypadat?

Plán letní přípravy jsme si rozdělili termínově do dvou bloků. První proběhne v červnovém měsíci a to celkem ve dvaceti tréninkových jednotkách. Poté dostanou hráči prostor na dovolenou a od třetího týdne v červenci budeme pokračovat ještě suchou přípravou a od dalšího týdne už i v kombinaci s ledem. Od 30. července máme naplánované předzávodním období na ledě.

Co všechno budou muset hráči absolvovat?

Většina hokejistů nemá letní dril rádo, takže nebudeme dopodrobna popisovat co všechno je čeká. Můžou se však těšit na přilehlé okolní prostředí. Parky, lesy, atletický ovál, posilovnu, tělocvičnu a samozřejmě na fotbálek.

Kolik hráčů si užije letní přípravu a jak vypadá kádr na nadcházející sezonu?

Na tuhle otázku bychom chtěli odpovědět „samozřejmě všichni", ale někteří kluci nás poprosili o individuální přípravu z pracovních důvodů. Takže první etapu absolvujeme se třinácti – čtrnácti hráči. Na druhou už bychom měli být kompletní.

Chtěli jsme zařadit hráče B-týmu potažmo juniorky, ale ti už mají program rozjetý, tak by nebylo dobré zasahovat a nabourávat jim letní přípravu.

Chceme dále dávat šanci našim odchovancům, takže s hrdostí můžeme říct, že kostra, kterou tvoří odchovanci je hotová, samozřejmě k určitým příchodům a odchodům dojde. Konkrétní jména prozradíme později.

Co vy, jako trenér, říkáte na model 2.ligy?

Mě osobně se zamlouvá a líbí se mi myšlenka propojení s jiným krajem a jinými soupeři. Doufám tedy, že dostane zelenou. Nejen tato soutěž potřebuje okysličit a myslím si, že tímhle by se to povedlo. Ze sportovního hlediska přinese větší konkurenci, ale o ní právě jde.Z logistického větší dojezdové vzdálenosti, ale nové týmy, nové tváře tato soutěž a diváci potřebují.