Redakce

N o v ý J i č í n - Po aktivu 2.ligy, po kterém se dohodla změna systému 2.ligy (předchozí článek) jsme o rozhovor požádali Milana Urbana, manažera HK NJ.


V pátek 1. 6. 2018 proběhl aktiv 2. ligy. Jel jste na aktiv do Prahy s očekáváním, nebo spíš se strachem o úroveň této soutěže?

  • Musím říct, že jsem s žádným očekáváním nejel. Hrozil šílený loňský model nebo maximálně rozdělení soutěže na 2 skupiny. Ani jeden model není ideální, loňský proto, že si neumím představit, kdo z diváků by na to chodil a rozdělení na 2 skupiny by bylo složité z hlediska ekonomiky a schopnosti hráčů vůbec odjet ve středu na utkání.

Jak schůze probíhala?

  • Základem je vždy zpráva Komise rozhodčích, ta se nelíbí nikomu, protože každý má pocit, že by rozhodčí měli dostávat méně a neměli by jezdit zdaleka a ještě by měli pískat dobře. Následně se volili zástupci soutěže na Konferenci ČSLH, kde má náš klub zástupce. Potom následoval hlavní bod, podoba soutěže.

V čem vidíte zásadní rozdíly a jak se na celkovou podobu díváte vy?

  • Já bych chtěl poděkovat zástupcům Jablonce, kteří přišli s variantou 4 skupin a prolínání 2 v nadstavbě. Podle mě se jedná o velké oživení a možnost porovnání sil v různých částech republiky a zároveň si nemyslím, že je to kdovíjak nákladné. Protože pokud vezmeme do úvahy vzdálenosti, tak vlastně jedem pouze třikrát do Jižních Čech. Soupeře z Vysočiny jsme v různých letech ve skupině měli. Nechtít hrát s Havlíčkovým Brodem, Žďárem nad Sázavou by byl hřích. Proto jsem byl překvapen reakcí Opavy, Valašského Meziříčí i Orlové, kteří raději chtěli loňský model. Jsem rád, že se nakonec hlasováním prosadil tento nový. Teď se ještě dolaďuje způsob rozlosování. Líbila by se mi varianta začít 1 kolo se skupinou Jih, potom 3 kola v naší skupině, aby derby byly v „zimě“, po novém roce 2 kolo s Jihem a na závěr poslední kolo naší skupiny.

Takže nadcházející sezona bude zajímavá?


  • Na soutěž jsem velmi zvědavý, těším se. Vím, že dostat se do play off bude velmi složité, ale věřím, že dobře trénovaní a mírně posílení Ďáblové to zvládnou !!!

Děkujeme panu Urbanovi za rozhovor. Na hknj.cz si můžete přečíst celý článek o změnách, které jsou připraveny na sezonu 2018/2019.