Redakce

Novojičínští Ďáblové zajížděli v rámci 31. kola na led Bobrů do Valašského Meziříčí. Byly to právě Ďáblové, kteří otevřeli skóre zápasu. Miroslav Krupa se skvěle uvolnil a trefil přesně teploměr. Bobři nemuseli dlouho čekat na svou šanci. Domácí David Varga zachytil na modré rozehrávku Ďáblů, dokázal ještě přesně přihrát na Dvořáka a ten neměl problém zasunout kotouč za Kohnovy záda. Do konce první třetiny stihly Ďáblové navýšit skóre, když Matěj Málek využil zmatku v brankovišti. Stejně jako v první části jsme se i v té druhé dočkali tří branek, jenom s tím rozdílem, že Bobři dokázali vyrovnat a navýšit brankový rozdíl a Ďáblové museli dotahovat. Ve třetí třetině se o vítězi nerozhodlo. Ani následující prodloužení vítěze neurčilo a přítomní diváci mohli vidět nájezdy, v nichž si domácí zásluhou Jakuba Pořického připisují bodík navíc.

První velkou šanci měli domácí Bobři. Bobři ujížděli dva na jednoho, Pořický poslal kotouč na svého spoluhráče, který pálil z první, jeho pokus ale famózně zlikvidoval Kohn. Přestože Bobři měli více ze hry, z prvního gólu se radovali hosté. Ďáblové z nenápadné akce vytěžili maximum. V poklidu se dostali do útočného pásma, kde se s pukem skvěle uvolnil Miroslav Krupa a trefil přesně teploměr Plška - 0:1. Chvíli na to mohli Ďáblové skóre navýšit, neboť jeden z Bobrů hrál nedovoleně a Nový Jičín si zahrál první přesilovku. Přestože Ďáblové svírali Bobry v jejich obranném pásmu, k vážnějšímu ohrožení jejich branky však ze strany Ďáblů nedošlo. Nový Jičín byl aktivnější, ale na modré udělal jeden novojičínský obránce chybu a Bobři trestali. Byl to David Varga, který skvěle zachytil rozehrávku hostů na modré, stihl poslat kotouč na Petra Dvořáka a ten neměl problém zasunout kotouč za Kohnovy záda - 1:1. Valašské Meziříčí mělo v první třetině dvě přesilovky, které však lépe vyzněli pro bránící se Ďábly a skvěle chytajícího Kohna. To Nový Jičín jednu ze dvou přesilovek využil, kdy po velkých zmatcích před Plškovou bránou se nejrychleji zorientoval Matěj Málek a neměl problém uklidit puk za bezmocného Plška - 1:2.

Druhou třetinu začali aktivněji Bobři a taky s toho těžili. Martin Kývala sám ocitnul před Kohnem a skvělým bekhendovým blafákem se dostal k zakončení do prázdné branky - 2:2. Bobři opět po gólu ještě více ožili, ale Kohn předváděl skvělé zákroky a nedal Bobrům šanci skóre navýšit. Tu dostali až při vyloučení novojičínského Matěje Málka a Jiřího Slováka I. . Přesilovku 5:3 ale Bobři nevyužili, už to vypadalo, že se Ďáblové ubrání i následující hře 5:4, ale Bobři již trestali. Nahození Miroslava Mikela skvěle tečoval těsně před Kohnem autor druhého gólu Martina Kývala a touto střelou poslal Bobry poprvé v utkání do vedení - 3:2. Jejich radost z vedení ale nebyla vůbec dlouhá. Ihned z protiútoku Ďáblové vyrovnali. Dominik Kafka se nádherně uvolnil podél mantinelu a dělovkou pod víko nedal Plškovi žádnou šanci - 3:3.

Na začátku třetí periody Nový Jičín opět nabídl Bobrům přesilovku 5:3, ale Bobři toho nevyužili a skóre nenavýšili, i když šance měli. V polovině třetí třetiny se Ďáblové opět ujímají vedení. Autor druhého gólu Matěj Málek poslal kotouč mezi betony Plška - 3:4. Pět minut do konce utkání a Bobři vstřelili vyrovnávající branku. Josef Horyna od modré vypálil přesně dělovkou pod horní tyčku Kohnovy brány - 4:4. Tato branka znamenala, že utkání půjde do prodloužení. 

Ani následující prodloužení vítěze neurčilo a přítomní diváci mohli vidět nájezdy, v nichž si domácí zásluhou Jakuba Pořického připisují bodík navíc - 5:4.

Letošní rok zakončí Ďáblové na pátém místě tabulky se 40 body. 

V prvním domácím zápase v nové roce přivítáme Tatru Kopřivnici, a to ve středu 3.1.2018 od 18 hod.