Redakce

N o v ý J i č í n - Včerejší utkání se Šumperkem mělo mediální dohru na stránkách šumperských Draků. Na rozhovor s trenérem domácích, Pavlem Hulvou, reagoval manažer Milan Urban

http://www.dracisumperk.cz/clanek.asp?id=PAVEL-HUL...

Nemám ve zvyku reagovat na sociálních sítích na výroky hokejových trenérů, hráčů ani manažerů soupeřů, ale dnes jsem nucen udělat výjimku, protože rozhovor s trenérem domácích je za hranou jakýchkoliv vztahů klubů. O kolegialitě, respektu k trenérům a hráčům soupeře nemluvě.

Kdo na utkání byl, já ano, tak si udělal obrázek o rozdílu v herní kvalitě obou soupeřů. I v rozhovoru pro Novojičínský deník v minulém týdnu jsem hovořil, že v soutěži hrajeme maximálně o 4.místo, protože kvalita soupeřů a hlavně Šumperka je nad naše možnosti.

https://novojicinsky.denik.cz/hokej_region/manazer...

O to víc jsem překvapen reakcí domácího trenéra a jeho soudy o sportovních a morálních kvalitách Nového Jičína, kdy do hodnocení vztahuje i historické záležitosti ze svých předchozích angažmá. 

Utkání bych rozdělil do dvou rovin. 

Na jedné straně jednoznačná sportovní kvalita domácích, jejich převaha. Bylo jen otázkou, kdy dostaneme branku a kolik bude konečný výsledek. 

Na druhé straně řízení utkání rozhodčím Heldem, které vyvolalo frustraci našich hráčů a místo, abychom si odvezli pouze vánoční nadílku v podobě branek, máme dva hráče vyloučené do konce utkání a ještě hrozilo, že se utkání nedohraje.

Ještě před přečtením rozhovoru s panem Hulvou jsem poslal Komisi rozhodčích informaci o průběhu utkání a jeho řízení rozhodčím. Podotýkám informaci, nikoli stížnost, protože na výsledek utkání to nemělo vliv (celé znění dokumentu si můžete přečíst ZDE.)

Toto všechno jsem strávil, hráči asi ne. Už včera jsem nesouhlasil s jejich chováním, ale umím ho pochopit. Každý, kdo hrál, se určitě dostal do situace, kdy v něm bouchnou saze a tento stav ukončí pouze klakson na konci utkání. Je to neomluvitelné, ale pochopitelné, zvlášť v případě sportovního utkání, kdy rozhodčí má vždycky pravdu. A je to taky pochopitelné v soutěží, kde několik mužstev hraje sedmkrát proti sobě, takže nestačí vyprchat emoce z předchozího utkání a už zase hrají proti sobě.

Ovšem neomluvitelné a nepřijatelné je pro mě vystupování a chování pana Hulvy a jeho soudy a despekt k našemu klubu, k našim hráčům. Ano máme mladé mužstvo, jistě menší herní kvality než soupeř, ale určitě ne hnusné, zákeřné, rozmazlené a nevím jaké ještě. Je to neomluvitelné u trenéra tak zkušeného jako pan Hulva je, ale pravděpodobně proto se nikdy nestal lepším trenérem, než hráčem.

Náš klub si zakládá na dobrém renomé, respektu k soupeřům, náš trenér nepořvával na trenéra soupeře, jak to dělal pan Hulva. Nezastávám se svého mužstva v tomto utkání, ale trvám na respektu, který v rámci hokeje máme. Ten nemůže pokřivit jeden článek trenéra Hulvy.

Jako poznámku nakonec - trenér Hulva trénoval v našem klubu v letech 94-95, nikdy nikoho nenapadlo mu angažmá nabídnout znovu.