Redakce

​Ve 27. kole 2. ligy skupiny východ se Ďáblové střetnou na domácím stadionu s Porubou. Tento zápas v Novém Jičíně se na základě dohody obou klubů odehraje už o den dříve, tedy v pátek 8. prosince 2017 od 18 hodin.

Z posledních tří zápasů získali Ďáblové 7 bodů za výhru nad Opavou a Kopřivnicí za tři body. S Valašským Meziříčím Ďáblové doma zcela propadli, když promarnili čtyřbrankový náskok a brali jen jeden bod za prohru na nájezdy. Po dvacetidvou zápasech jim náleží pátá pozice se 33 body, na čtvrté místo jim chybí pouze jeden bod.


BRANKÁŘI
V brance Nového Jičína pravidelně nastupuje jako jednička zkušený Jiří Slovák. Dle statistik odchytal tento gólman šestnáct zápasů s průměrem 2,94 gólů na zápas. Osmadvacetiletý brankář by měl s největší pravděpodobností chytat i v utkání se Porubou. Co se týče náhradního brankáře, tak tím je Tomáš Kohn. Ve svých osmi zápasech zvítězil jen dvakrát a průměr branek na zápas činní 3,5.

OBRÁNCI
Nejproduktivnějším bekem v drese Ďáblů je Vojtěch Adamík. Pro porubské hokejisty je toto jméno známé, protože minulý rok nastupoval za ostravskou Porubu. Obránce Nového Jičína má prozatím na svém kontě čtyři branky a devět asistencí. Dalším z obránců je Jakub Hruška s dvěma góly a pěti asistencemi.

ÚTOČNÍCI
Statistikám Nového Jičína po 22. kolech vládne zkušený útočník Robin Gebauer. Kanonýr Ďáblů má zatím na svém kontě devět branek a osm asistence. O dva body méně má Pavel Zedník (2+13). Zbytek gólů je rozprostřen napříč celým mužstvem.
Nejtrestanějšími hráči Poruby jsou útočník Lukáš Motloch, Robin Gebauer a obránce Vojtěch Adamík.


A jak si stojí sobotní soupeř PORUBA? Hostující tým vede tabulku s 50 body. V dosavadní průběhu Porubě dělají problémy Bobři z Valašského Meziříčí, kteří je jako jediní porazili již dvakrát. Další prohru zaznamenali s Drtiči z Hodonína a s Draky z Šumperku.

BRANKÁŘI
V brance Poruby pravidelně nastupuje jako jednička zkušený Hynek Kůdela. Dle statistik odchytal tento gólman dvacet zápasů s průměrem 3,99 gólů na zápas, připsal si šestnáct vítězství a jen čtyři prohry. Sedmadvacetiletý brankář by měl s největší pravděpodobností chytat i v utkání s novojičínskými Ďábly. Co se týče náhradního brankáře, tak tím je Andreas Kubáň. Ve svých osmi zápasech zvítězil šestkrát a průměr branek na zápas činní 3,48.

OBRÁNCI
Nejproduktivnějším bekem v drese Poruby je Marek Kaluža. Obránce Poruby má prozatím na svém kontě tři branky a třináct asistencí. Dalším z obránců je Michael Janota s třemi góly a osmi asistencemi.

ÚTOČNÍCI
Tabulce produktivity v útočných řadách vévodí Jiří Zdeněk. Kanonýr Poruby má zatím na svém kontě šestnáct branek a osmnáct asistencí. Pro novojičínské hokejisty je toto jméno známé, protože minulý rok nastupoval za Nový Jičín. O tři body méně má Vladimír Luka (18+13).
Nejtrestanějšími hráči Poruby jsou obránci Luboš Adam a Jan Puškár.