Redakce

Novojičínští Ďáblové zajížděli v rámci 15. kola na led Drtičů do Hodonína. Ďáblové začali dobře, kdy Jan Sonnek využil přesilovku a v 10 minutě otevřel skóre. Pak již jen úřadovali Drtiči. Ještě v první třetině Petr Jurča vyrovnal stav utkání na 1:1, kdy využil přesilovku, v prostřední části gólman Ďáblů vytahoval puk ze své brány dvakrát. V třetí třetině v rozmězí dvou minut Drtiči vstřelili další čtyři banky a na konci utkání na časomíře svítilo skóre 7:1, čímž si Drtiči upevnili druhé místo v tabulce.

Od začátku zápasu iniciativy se chopili hráči Hodonína, měli několik šancí, ale v bráně byl pozorný Tomáš Kohn. Velkou šanci měl Jan Sonnek, který dostal přesnou přihrávku za hodonínskou obranu a jel sám na hodonínského gólmana a ten dokázal si se střelou na vyrážečku poradil a držel dál bezbrankový stav. V osmé minutě za špatné střídání a hraní v šesti byla potrestaná hodonínská lavička. Nový Jičín nezaváhal a přesilovku využil. Vojtěch Adamík nahodil ze středního pásma puk na zadní mantinel, od něhož se kotouč odrazil na hůl Jana Sonnka a ten prostřelil Štěpanovského k bližší tyči. V 15. minutě byl vyloučen novojičínský Lukáš Motloch za úder do oblasti hlavy a krku a kromě pětiminutového trestu vyfasoval ještě osobní trest do konce utkání a oslabil tím hodně svůj tým. Hodonín měl k dispozici dlouhou pětiminutovou přesilovku. Dvě minuty Ďáblové odolávali a dařilo se jim udržet hodonínské Drtiče mimo střeleckou mušku, ale v 17. minutě Ďáblové neuhlídali Jakuba Peslara, který se s ničím nerozpakoval a od modré vyslal střelu do protipohybu brankáře. Ten stihl ještě zareagovat a v sedě vyrazil puk pouze před sebe, kde stál připravený Petr Peš, který posunul kotouč na Petra Jurču, jenž se do poloprázdné brány nemýlil.

V prostřední části, stejně jako v té první, padly dvě branky. Tentokrát však obě do sítě Nového Jičína. Ve 30. minutě se prosadil Daniel Vaněk, který využil přesilovou hru a poslal svůj tým do vedení. Nejprve zavezl puk do pásma, vyměnil si jej se spoluhráči a tečoval střelu od modré, na kterou ještě brankář Tomáš Kohn dokázal zareagovat, hodonínský útočník už se však z dorážky nemýlil. Hodonín otočil stav utkání a ujal se vedení. Ďáblové po inkasované brance působili nervózním dojmem. Puk jim přeskakoval hokejky a jejich přihrávky byly nepřesné. Hodonín měl rozhodně více ze hry. Další šanci měl Drtič Sajdl, který si sjel za obranu pro přihrávku a naštěstí jeden z novojičínských hráčů mu dovoleným zákrokem zabránil ke střele. Na Daniela Vaňka navázal o osm minut později Jakub Kadlec a navýšil na průběžných 3:1.

Třetí třetina patřila Drtičům. Ti v rozmezí dvou minut vstřelily čtyři branky. Postupně se prosadili Jakub Peslar, Petr Jurča, Dominik Matula a Marek Haloda. Hodonín tedy dnešní utkání vyhrál, upevnili si druhé místo v tabulce a vzdalují se svému dnešnímu soupeři v tabulce na rozdíl sedmi bodů.