Redakce

Novojičínští Ďáblové přivítali na domácím ledě Porubu. Celý zápas se nesl ve vysokém tempu. Představil nevídaný počet šancí na obou stranách, neuznanou branku domácího Lukáše Motlocha. Dvě třetiny nepřinesly žádný brankový příděl, přičemž velkou zásluhu na tom měli oba gólmani, kteří nedali soupeřovi šanci skórovat. Na začátku třetí se radovali hosté. Nejprve otevřel skóre Jiří Zdeněk a minutu a půl před koncem vítězství Poruby pojistil Josef Fojtík.

Utkání začalo poměrně zostra. Nahecovaní Ďáblové podpořeny středeční výhrou s Kopřivnicí a snahou natáhnout šňůru neporazitelnosti na domácí ledě, vlétli do zápasu jako uragán. První třetina ovšem nepřinesla žádný brankový příděl, přičemž šance byly na obou stranách. Již v osmé minutě měl možnost otevřít skóre domácí Lukáš Motloch, který se ocitl sám před Kůdelou, ale puk se mu svezl po hokejce a skončil vedle brány. I ze strany Poruby byla snaha o vstřelení prvního gólu.Snad největší šanci měl na hokejce Josef Fojtík, který ale v zakončení selhal a branku vůbec netrefil. Další šance pro domácí byla v třinácté minutě, kdy Poruba šla do tří. Jenže tato přesilovka se Ďáblům vůbec nepovedla.
Na začátku druhé třetiny měli Ďáblové mírně navrch a Porubu zamkli v jejich obranném pásmu. Jednou z mnoha pěkných akcí byla šance Lukáše Motlocha, který využil zmatku před bránou a už už zasouval puk za gólmanovi záda, ale pozorný obránce ho těsně před brankovou čárou odpálil do bezpečí. Již zmiňovaný Lukáš Motloch, ke konci druhé třetiny vstřelil gól, ale rozhodčí ho neuznal.

Porubě vyšel nástup do poslední periody, kdy skóre otevřel Jiří Zdeněk. Tomáš Káňa vyhrál ve 42. minutě vhazování, po němž se puku ujal Jiří Zdeněk, který si po pravé straně najel před brankáře, kterého překonal střelou nad lapačku – 0:1. Poruba pak již Novému Jičínu toho moc nedovolila a minutu a půl před koncem utkání vítězství pojistil Josef Fojtík. Tadeáš Jaroš chtěl oklamat Tomáše Kohna, ten však jeho úmysl vystihl a střelu vyrazil do brankoviště, kde už byl připravený Josef Fojtík, který doklepl kotouč do prázdné brány – 0:2
Tři body z dnešního zápasu míří do Poruby, který zdolala Nový Jičín a upevnila si pozici na prvním místě, druzí Drtiči na ně dál ztrácejí pět bodů. Nový Jičín zůstává na třetím místě, přičemž na druhé místo ztrácí čtyři bod.

OSTATNÍ ZÁPASY 13. KOLA:
Hokejový klub Opava s.r.o. -SHK Hodonín3:5
HC Bobři Valašské Meziříčí-Draci Šumperk
3:2
HC Kopřivnice
volno

ZÁPASY 14. KOLA:
HK Nový Jičín-Draci Šumperk
SHK Hodonín
-HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba-HC Kopřivnice
Hokejový klub Opava s.r.o.volno