Redakce

Nový Jičín i podruhé v této mistrovské sezóně poráží v derby Kopřivnici o dvě branky. Do vedení se Ďáblové dostali již v páté minutě zásluhou Jakuba Hrušky, který využil přesilovku. Na další branky si diváci museli počkat až do poloviny utkání, kdy nejprve zvýšili skóre Ďábel Jan Sonnek, ale vzápětí během několik sekund snížil domácí Martin Tomášek. To bylo ze strany Kopřivnice všechno co jim Ďáblové dovolili. V poslední třetině se spíše diskutovalo s rozhodčími. Padaly vysoké tresty. Do prázdné brány zpečetil výhru Ďáblů Ivo Kocián.

Úvod utkání byl z obou stran hodně opatrný. První šanci na změnu stavu utkání nabídl Ďáblům ve třetí minutě kopřivnický Michal Vyčesaný svým vyloučením za hákováním. Domácí velmi dobře odehráli téměř celé oslabení, kdy hostujícím Ďáblům nedali vůbec příležitost se v přesilovce prosadit. Jenomže na konci přesilovky se puku ujal Robin Gebauer, které rychlou přihrávkou viděl Matěje Málka a ten ještě puk posunul na pravou stranu Jakubovi Hruškovi, který se nemýlil a otevřel skóre utkání - 0:1. Další šanci si v polovině 1. třetiny vytvořil Šimon Kratochvíl, ale zradilo ho špatné zpracování puku. Na konci třetiny opět Šimon Kratochvíl ujížděl na bránu, byl zahákovaný Ondřejem Sluštíkem a bylo nařízeno trestné střílení. Šimon Kratochvíl chtěl zkusit na gólmana kličku doprava, ale puk se mu svezl a minul Hromadovu bránu.

Druhá třetina byla na góly plodnější. Od začátku periody se Kopřivnice výrazně snažila skorigovat výsledek. Nejprve nebezpečná střela domácích hostujícího gólmana pořádně vystrašila. Gólman neudržel puk a ten jen poskakoval před bránou ve vzduchu. Nakonec ho dokázal vytěsnit mimo branku. Pak následovala přesilovka domácích, která opět neznamenala změnu stavu. V 28. minutě se ale radovali hostující Ďáblové. Hosté navýšili vedení zásluhou přízemní střely Jana Sonnka0:2. Hosté se dlouho neradovali z dvoubrankového vedení. Domácí celek, ale snížil, když střelu Radima Štěpánka ještě hostující gólman Slovák vyrazil, ale zcela volný Martin Tomášek uklidil puk do odkryté branky – 1:2. Kopřivnice se již nadechovala na další akci. Jenže domácí lavička dostala 2 minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a velkou komplikaci pro domácí bylo ještě následné vyloučení Jiří Pargače za sekání. Ďáblové měli dlouhou přesilovka 5 na 3, která ovšem hostujícím nepomohla k navýšení stavu.
Od začátku třetí třetiny domácím pomáhal hodně divácký kotel, který je hnal k vyrovnání, ale velkou šanci měli hostující Ďáblové. O navýšení se mohl postarat Michal Chvostek, který všem soupeřům ujel, ale skvěle ho vychytal lapačkou domácí brankář Petr Hromada. I na druhé straně spolehlivý Slovák likvidoval střely domácích hráčů. Na ledě bylo vidět mnoho tvrdých, vzájemných soubojů, hra se začínala pořádně přiostřovat. Domácí zkusili hru bez brankáře, čehož využili Ďáblové. Do prázdné klece se trefil kapitán Ivo Kocián  - 1:3.
Tři body z dnešního derby míří do Nového Jičína, který zdolal Kopřivnici a upevnil si pozici na třetím místě, přičemž na druhé místo mu schází pouze jeden bod. 

OSTATNÍ ZÁPASY 13. KOLA:
Hokejový klub Opava s.r.o. -Draci Šumperk3:2
HC RT TORAX Poruba-HC Bobři Valašské Meziříčí
4:3
SHK Hodonínvolno

ZÁPASY 14. KOLA:
HK Nový Jičín-HC RT TORAX Poruba
HC Bobři Valašské Meziříčí-Draci Šumperk
Hokejový klub Opava s.r.o.
-SHK Hodonín
HC Kopřivnice
volno