Redakce

Vysoká prohra Ďáblů Nový Jičín, v minulém kole na porubském ledě, na nich nezanechala žádné následky. Do brány Draků se poprvé postavila velezkušená posila, Vlastimil Lakosil. Od začátku předváděli vyrovnanou partii proti Drakům Šumperk. V první periodě nepadla branka, přestože šancí na obou stranách bylo poměrně dost. Brankáři předváděli bezchybné výkony. Skóre otevřeli ve 25. minutě Draci, kdy je do vedení poslal Jakub Schejbal, a to bylo ze strany Šumperka vše, co jim Ďáblové dovolili. Draci se radovali z vedení jen dvě minuty. Domácí Ďáblové zásluhou Michala Chvostka vyrovnali a o další dvě minuty později se domácí radovali podruhé, a to díky gólu Šimona Kratochvíla, který se dokázal prosadit v oslabení. Ve třetí třetině dokázali navýšit skóre pouze domácí Ďáblové. Nejprve za záda šumperského gólmana zasunul puk Matěj Málek a v posledních pár vteřinách utkání výhru dokázal pojistit střelou do prázdné klece Vojtěch Adamík.

První třetina nepřinesla brankový příděl na žádné straně. První nabídku na skórování nabídli Ďáblové Drakům v sedmé minutě, kdy při vyloučení novojičínského Adamíka nastřel Sedlák tyčku. I novojičínští Ďáblové měli šanci skórovat v přesilové hře ve dvanácté minutě. Michal Chvostek střílel od modré mezi betony, ale Vlastimil Lakosil byl pozorný. I v další přesilové hře novojičínští předvedli pěknou kombinaci, ale výborný Lakosil se perfektně dokázal přemístit proti střele Motlocha a jeho střelu chytil do lapačky. V první třetině byly šance na obou stranách. Hra se přelívala z jedné strany na druhou, ale právě oba gólmani svými bezchybnými výkony drželi bezbrankový stav.

V páté minutě druhé třetiny se poprve změnil brankový stav zásluhou šumperského Jakuba Schejbala. Jakub Lehečka přenechal kotouč na modré Jakubu Schejbalovi, který svou následnou dělovkou dokázal rozvlnit síť za zády Jiřího Slováka - 0:1. Inkasovaný gól novojičínské Ďábly nestrazil na kolena a dál předváděli výborný výkon, který korunovali ve vyrovnávací branku, a to dokonce v oslabení. Michal Chvostek zachytil špatnou rozehrávku Šumperka a přesnou střelou k levé tyči překonal Lakosila v bráně - 1:1. Nový Jičín byl při chuti a za další dvě minuty otáčí utkání. Vojtěch Adamík ve vlastním pásmu přihrál puk Šimonu Kratochvílovi, který s ním dokázal přebruslit celé kluziště a následně jej umístit přesně k pravé tyči Lakosilovy brány - 2:1. Největší šanci dostal Šumperk v 32. minutě, kdy byl nejprve vyloučen novojičínský Jiří Běhal za podražení a následně Šimon Kratochvíl za napadaní. Nový Jičín tak šel do tří. Šumperk v přesilovce pět na tři nebyl vůbec nebezpečný, Jiří Slovák v bráně nemusel vůbec zasahovat. Na konci třetiny se odehrála nebezpečná situace před Slovákem. Jakub Řezáč vystřelil z modré jeho pokus byl ještě sražený a puk se tak velkým obloukem snášel až právě k domácí bráně. Nakonec skončil na horní síťce branky.

Do třetí periody šli Ďáblové Nový Jičín s jednobrankovým rozdílem. Neuběhly ani čtyři minuty a domácí rozradostnili svoje přihlížející diváky potřetí. Střelu Jiřího Běhala dokázal před bránou ještě tečovat Matěj Málek, na což už Vlastimil Lakosil nedokázal zareagovat. Nový Jičín využil svou přesilovou hru a odskočil tak do dvoubrankového vedení - 3:1. Nový Jičín byl na koni, snažil se střílet při každé příležitosti a předváděl pohledný hokej. Šumperk se snažil s nepříznivým stavem něco udělat. Na konci zápasu byl ještě vyloučen novojičínský Šimon Kratochvíl.  Šumperk to zkoušel v šesti, ale Vojtěch Adamík ze středního pásma trefil odkrytou klec Šumperka a pojistil tak výhru Nového Jičína - 4:1.

Nový Jičín si připisuje po zásluze tři body a v tabulce se nachází na čtvrtém místě se ziskem devíti bodů. Všechny tyto body získal na domácím ledě. Venku to Ďáblům vůbec nejde, všechny zápasy prohráli a znamenají nulový přísun do tabulky.

OSTATNÍ ZÁPASY 7. KOLA:
HC Bobři Valašské Meziříčí
-SHK Hodonín1:3
HC Kopřivnice
-HC RT TORAX Poruba3:12
Hokejový klub Opava s.r.o. volno

ZÁPASY 8. KOLA:
HC Kopřivnice-Draci Šumperk
HK Nový Jičín-SHK Hodonín
HC Bobři Valašské Meziříčí-Hokejový klub Opava s.r.o.
HC RT TORAX Porubavolno