Redakce

První letošní derby vyhrál domácí tým přesto, že Kopřivnice měla utkání pod kontrolou dvě třetiny. V první třetině se Kopřivnice dostala do vedení zásluhou Honzy Poruby, který prostřelil novojičínského gólmana. Ve druhé třetině nejprve Ďáblové vyrovnali a vzápětí si vedení na svoji stranu vzala Kopřivnice. Kopřivnice již sahala po bodech, ale třetí třetina znamenala pro Ďábli neskutečný obrat. Nasázeli Kopřivnici čtyři góly a v 60 minutě na světelné časomíře svítilo skóre ve prospěch domácích 5:2.

V úvodu utkání bylo představeno nového logo klubu, nové dresy a názvu klubu. Po vzoru mladších kategorií Ďáblíci Nový Jičín, volí domácí klub název "ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN" a s tím i spojené logo, kde je vyobrazena hokejka a s trochou nadsázky sám Lucifer. Přítomní diváci tak poprve viděli derby mezi Ďábly a Tatrou, neboť i Kopřivnice na začátku sezóny změnila název a i logo.

Od počátku zápasu měla Kopřivnice převahu a vysílala nebezpečné střely na domácího gólmana Jiřího Slováka, jenž je zlikvidoval a odolával do sedmé minuty. Z pravé strany ujel Martin Tomášek, prodral se až k brankáři Slovákovi, předhodil puk na úplně volného Jana Porubu a ten neměl problém uklidit puk do brány – 0:1. Gól trochu domácím kádrem otřásl, ale snažili se dobře bránit a čekali na chybu soupeře. Domácí Ďáblové měli první velkou šanci v 17 minutě. Novojičínský Pavel Zedník ujel kopřivnické obraně, byl hákovaný Bartošákem a rozhodčí nařídil trestné střílení. Zedník zkoušel hodně lacinou střelu mezi Fendrichovi betony, jenže ten byl rychlejší a betony zaklapl a situaci bravurně vyřešil.

Druhá třetina nám přinesla po jednom gólu, na každé straně. Nejprve se podařilo "Ďáblům" vyrovnat. Po nedorozumění mezi kopřivnickými obránci se k puku dostal Lukáš Motloch, který poslal Lukáše Bednáře do samostatného úniku a ten vymíchal Frendrycha a srovnal stav utkání - 1:1. Ke konci třetiny si Kopřivnice vzala vedení zpět na svoji stranu. Ve 38 minutě po střele Michala Krutila od modré čáry šikovně tečoval puk před Slovákem Dominik Suchý a trefuje levou šibenici 1:2.

Poslední třetina znamenala pro Ďábly neskutečný obrat. Zpočátku Kopřivnice vcelku kontrolovala hru, měla stále více ze hry a utvářela si tlak a šance, ale jen do 47 minuty, kdy domácí Ďáblové vyrovnali. Na vyrovnávající brance měla zásluhu spolupráce mezi dvojicí útočníků Zedníka a Gebauera. Pavel Zedník viděl dobře najíždějícího Robina Gebauera, který již neměl problém doklepnout puk do sítě – 2:2. Za další tři minuty se poprve v zápase ujali vedení domácí Ďáblové. Lukáš Motloch se ocitl sám před Frendrychem a otáčí skóre na stranu domácích 3:2. Gól trochu hostujícím kádrem otřásl a Kopřivničtí se snažili s tím něco udělat a drali se hlava nehlava do útoku. První šanci na vyrovnání měli v 54 minutě. Nový Jičín jim nabídli přesilovou hru, ale Ďáblům se úspěšně dařilo bránit veškeré akce hostujícího manšaftu. Domácí celek stále držel skvělý Slovák. Dvě minuty před koncem hrací doby Ďáblové navýšili skóre, kdy využili přesilovou hru. Robin Gebauer obelstil Fendricha, objel jeho svatyni a zasunul puk za jeho záda - 4:2. Kopřivnice se snažila ještě skorigovat výsledek, hrála bez brankáře, ale nakonec se radovali domácí. Prázdnou kopřivnickou bránu trefil se štěstí Jan Sonnek. Ďáblové z Nového Jičína porazili v derby Tatru Kopřivnici 5:2.

Fotografie z představení nového loga najdete ve FOTOGALERII.

OSTATNÍ ZÁPASY 5. KOLA:
Hokejový klub Opava s.r.o.-HOKEJ Šumperk 2003, s.r.o.  1:6
HC Bobři Valašské Meziříčí-HC RT TORAX Poruba4:6
SHK Hodonínvolno