Redakce

Přípravné zápasy jsou minulostí, celá sezóna před námi. Nový Jičín v první domácím utkání vyzve HC Slezan Opava 13.9.2017, která v letošním roce hodně posílila.

V první řadě změnila trenéra. Po odchodu Pavla Hulvy se na střídačku postaví Antonín Planovský, kterého doplní Marek Harazim. Útočné řady Slezané posílili. Z Poruby přišli Rostislav Vaněk, Petr Sedlář a Petr Seidler, dále přišli Vlastimil Malina, Jakub Maxner nebo Ondřej Hartmann. I do obranných řad přicházejí nové posily. Jedná se o Petra Šenderu a Josefa Tichého. Do brankoviště se vrací zkušený gólman Dušan Šafránek.

Opava sezónu začala na domácím ledě s Valašského Meziříčí a nezačala vítězně. Slezané v duelu s Valašským Meziříčím hned třikrát vedl, nakonec ale svítily po třetí třetině na časomíře dvě trojky. Bonusový bod pak získali po minutě prodloužení hosté, kteří zužitkovali přesilovou hru.
Stejně jako loni i letos začínali novojičínští hokejisté s Drtiči na jejich půdě. Domácí Drtiči vedli po dvou třetinách 3:0, na začátku posledního dějství navýšili skóre a 4:0. Novojičínští ještě snížili zásluhou Daniela Pechy, ale na konci zápasu na časomíře svítilo skóre 5:1.
Poslední zápas mezi Nový Jičínem a Opavou byl ve znamení výhry Opavy v poměru 4:1.