Redakce

Poslední přípravný duel s HC Zubr Přerov proběhne na novojičínském ledě v úterý 5.9.2017 od 18 hod. Zubr na novojičínský led přijede v plné sestavě.

HC Zubr Přerov má za sebou v přípravě 10 zápasů, z toho na domácím ledě se představili 6x. Na své konto si připsal 4 výhry a 2 prohry. Na ledě soupeřů odehrál 5 zápasů a vedl si výtečně - 4 zápasy vyhrál a pouze v jednom případě remizoval. A proč remíza? Po dohodě týmů a rozhodčích byl zápas ukončen remízou.  Ve třetí třetině totiž došlo ke zlomení gumového kolíku, který drží branku na svém místě v ledu. Provizorní oprava páskou nebyla úspěšná a náhradní kolík nebyl k dispozici. I takové situace se na hokeji stávají.

Po třech brankách vstřelili Goiš, Koblar, Navrátil a Berger, který se svými 7 asistencemi byl i nejlepším nahrávačem.


Nový Jičín odehrál v přípravě jen čtyři zápasy. Na své konto si připsal 2 výhry a 2 prohry. V prvním zápase přivítali na domácím ledě věčného rivala Kopřivnici. Kopřivnice měla kompaktnější mužstvo a dokázala otočit nepříznivý stav 0:2 na 4:2. I druhý přípravný zápas znamenal prohru. Utkání na ledě Bobrů nabídlo pohledný hokej na obou stranách, oba týmy si vytvořili velký počet příležitostí. Nakonec utkání dospělo až k remízové stavu, kdy po samostatných nájezdech zvítězili Bobři. Další dva zápasy znamenali výhru pro novojičínské hokejisty. Kopřivnici i Valašskému Meziříčí oplatili porážku. S Kopřivnicí vyhráli 1:3 a Nový Jičín byl po celý zápas o něco lepším týmem a stejné skóre svítilo na časomíře i v utkání s Valašským Meziříčím. 

V Nové Jičíně byla situace v počtu vstřelených branek vyrovnanější. Po dvou brankách vstřelili Sonnek J., Kocián a Slovák, po dvou asistencích se podělili Duran, Kafka, Málek, Chvostek a Pecha.


Naposledy se spolu utkali v 37. kole v sezóně 2014/2015,  a to 31. ledna 2015. Výhru si z novojičínského ledu odvezli Zubři, kdy zdolali domácí mužstvo 5:1. 
  • HK Nový Jičín tehdy hrál ve složení :
Šrámek (Gebauer K.) – Gebauer R. Mráz, Kabeláč, Žák, Flašar, Hruška, Mikšan, Lehečka, Vašut (C), Novosad, Zahradníček, Hanák, Vnenk, Cabák, Zetík, Novotný, Uhlár
  • HC Zubr Přerov tehdy hrál ve složení:
Vojtek (Slovák) – Pala, Osina, Kudělka, Polák, Vlček, Andrýsek, Zbořil, Janota, Goiš, Sedlák, Kratochvíl, Šebek, Procházka, Dostálek, Málek, Kolář, Blinka, Školoud

HC Zubr Přerov II. ligu v sezóně 2014/2015 vyhrál (ve čtvrtfinále si poradil s Břeclaví, v semifinále s Porubou a ve finále se Vsetínem) a postoupil do I. WSM Ligy, kde bude hrát i stávající novou sezónu.  


První  ostrý  zápas  v  nové  sezóně  sehrají  novojičínští  hokejisté  na  ledě Hodonína v sobotu 9.9.2017 od 17.00 hod.