Redakce

Ke druhému přípravnému utkání Novojičíňáci zajížděli na led Bobrů z Valašského Meziříčí. Oba týmy své první přípravné zápasy nedokázali dovést do vítězného konce. Bobři doma podlehli Opavě 3:4 a Nový Jičín si nedokázal poradit na svém domácím ledě s Kopřivnicí a podlehl jí 2:4. Oba týmy ve svých kádrech zkoušejí spoustu nováčků, kteří dostanou další šanci ukázat, že by měli být součástí svých týmů v nové sezóně. Vzájemné utkání nabídlo pohledný hokej na obou stranách, oba týmy si vytvořili velký počet příležitostí. Nakonec utkání dospělo až k remízové stavu, kdy po samostatných nájezdech zvítězil tým domácích.

Již od první minuty se začal zápas hrát ve vysokém tempu. Oba týmy si začaly vytvářet první střelecké příležitosti. První vážnější střelu, kterou vyslal na Sonnkovu bránu Hladiš, novojičínský gólman s přehledem pokryl. 
V desáté minutě nabídl početní výhodu Bobrům Adamík, který byl vyloučen za napadení. Přestože si Bobři vytvořili tlak, nepodařilo se jim skórovat. Šanci ve vlastním oslabení dostal Pecha, který vystihl rozehrávku Bobrů a jel sám na bránu, pokusil se o blafák, ale Plšek byl pozorný a střelu vykryl.
V sedmnácté minutě se mohli poprvé radovat domácí Bobři po spolupráci Kováře s Hladišem. Dominik Hladiš zamířil přesně do rohu brány a gólman hostů byl bez šance.

Oba týmy si do druhé třetiny přenesly útočný styl hry a stále se bylo na co dívat. Střel na obou stranách začínalo přibývat, ale zároveň se začalo přiostřovat v osobních soubojích.
V půlce zápasu se hosté mohli radovat z vyrovnání. Kafka pohotově zachytil špatnou rozehrávku domácích, posunul puk Ivovi Kociánovi, který se přesnou střelou prosadil poprvé.
Neuběhly ani dvě minutu a Nový Jičín šel do vedení 2:1. Po nedůslednosti za brankou přišel obránce Bobrů o puk, Chvostek po výměně kotouče s Márem poslal kotouč před bránu na Ivo Kociána, který ranou z první překonal podruhé domácího gólmana.
Novojičínští se s vedení dlouho neradovali. Již za tři minuty se dostal díky přihrávce od Baroše ke kotouči David Kovář a zamířil přesně mezi tři tyče. Hra se začínala čím dál tím víc přiostřovat. V 35 minutě byl vyloučen Martin Varga za hákování a Novému Jičínu se naskytla možnost další skórování. Což potvrdili a využili přesilovku. Po přihrávce Durana se ke střele odhodlal Jiří Slovák a překonal potřetí domácího gólmana.
Nový Jičín se již viděl v kabině a přestože hrál přesilovku, radovali se domácí. Síť za zády hostujícího gólmana rozvlnit Jakub Pořický, který po samostatném úniku předvedl krásnou kličku s přesným zakončením a opět srovnal stav utkání.
Vysoké tempo z druhé třetiny se přeneslo i do té třetí, oba týmy se snažili zvrátit vývoj utkání na svou stranu.
První šanci na změnu stavu měl Nový Jičín, kdy se dostal do přečíslení tři na jednoho, ale střela útočníka hostů skončila mimo bránu. Druhou nabídnutou šanci, ale Nový Jičín využil. Přesně v polovině třetí třetiny se domácím nepovedla rozehrávka, čehož využil Dominik Kafka a po samostatném úniku dostal svůj tým zase do vedení.
Bobři opět nenechali přihlížející dlouho čekat na odpověď. O tři minuty později se před Kohna dostal Lukáš Kuchařík a dostal zápas opět do remízového stavu.

Základní hrací doba vítěze nepřinesla. Týmy se dohodly na 5 nájezdech na každé straně k určení vítěze. Jediným úspěšným střelcem se stal Vladimír Váňa, a tak zajistil vítězství domácím Bobrům.