Redakce

Zápas byl první přípravou, kdy nová trenérská dvojice Petr Macháček - Kamil Gebauer dala šance mnoha nováčkům. V dresu Nového Jičína se nově představili i novojičínští odchovanci a byl to pro ně první zápas za novojičínské A. Jednalo se o Daniela Pechu, Honzu Mára, Miroslava Krupu a Jakuba Palackého. Do zápasu nezasáhli ostřílení borci: Jiří Slovák I., Jakub Hruška, Michael Chvostek, Ivo Kocián a Matěj Málek.

Od začátku zápasu se bylo na co koukat. Hra měla vysoké tempo a přelévala se z jedné strany na druhou. Skóre otevřeli domácí v 14. minutě. Jaroslav Tomeček zpracoval na modré přihrávku od Lukáše Motlocha a vymetl Hromadovi šibenici. I druhou branku zařídila první lajna. Tentokrát zafungovala pěkná spolupráce mezi Michalem Duranem a Honzou Sonnkem a Honza Sonnek navyšoval skóre na 2:0. Kopřivnice se nevzdala a šest sekund před koncem druhé třetiny snížili zásluhou Honzy Poruby a radovala se i na začátku třetí třetiny, kdy vyrovnávací branku vstřelil za záda Vaška Sonnka Adam Kopka. Dvě minuty před koncem zápasu Kopřivnice dokázala otočit utkání. Zásluhu na tom měl Jiří Pargač. Nový Jičín se pokusil vyrovnat při hře bez brankáře, ale to se mu nepodařilo. Naopak byl potrestán. Opuštěnou klec trefil Ondřej Sluštík.

Kopřivnice měla kompaktnější mužstvo a dokázala otočit nepříznivý stav 0:2 na 4:2. Pochválit můžeme výkon brankáře Tomáše Kohna, který odchytal první polovinu utkání.