Redakce

Nový Jičín - První zápas se domácím Ďáblům vůbec nevyvedl. Inkasovali čtyři branky a v jejich skórování jim zabránil gólman Valašského Meziříčí Dušan Šafránek. Druhé utkání rozhodla jediná branka. Ďáblové dostáli gól ve vlastní přesilové hře. Po fotbalovém výsledku, si Bobři z Valašského Meziříčí odvážejí druhé vítězství v řadě a mohou tak na domácím ledě rozhodnout a vyřadit Nový Jičín.

Začátek třetiny se neslo v domácím ražení. Ve velké šanci se ocitlo duo Gebauer – Sonnek. Nechybělo moc a Ďáblové mohli otevřít skóre. I nadále pokračovali v dobrém nástupu do utkání, ale snahu nepřetavili v gól. Později i Bobři o sobě dali vědět a zkoušeli vymyslet gólovou situaci, ale v cestě jim stál zatím 100% Jiří Slovák. Velkou šanci na konci první třetiny propásl Jiří Běhal, jenž se dostal do výborné pozice před bránou, kde dostal přesnou střelu na hokejku a okamžitě pálil na hostujícího gólmana. Avšak jeho střela šla mimo tři tyče Šafránkovy svatyně. Do konce utkání se již nic neudálo, a tak týmy odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Začátek druhé třetiny lépe začali Bobři, dokonce mohli skórovat. Josef Daněk byl atakován ve vyložené gólové šanci a bylo nařízeno trestné střílení. Sám Josef Daněk se postavil k nájezdu, ale na domácího Jiřího Slováka nevyzrál. Nejenom Bobři se dostali do šancí. Ďáblové vytvořili velký závar před bránou Dušana Šafránka. Ten už byl schoulen na ledové ploše a stačilo v podstatě jen přizvednout puk, ale to se domácím nepodařilo. Zlom v utkání nastal v třicáté šesté minutě. Vyloučen byl Dušan Šafránek za zdržování hry a Bobři hráli v oslabení, což jim ale nebylo na překážku. Jakub Pořický se dostal spolu s Tomášem Bruncem před bránu, výborně přihrál druhému jmenovanému a ten otevřel skóre - 0:1. Bobři po inkasované brance byli takzvaně na "koni" a snažili se přidat další branku, ale v cestě jim stál výborný Jiří Slovák.

Na začátku třetí periody novojičínští hráči nabídli Bobrům přesilovku. Ti tuto přesilovku dobře sehráli, ostřelovali novojičínského gólmana, ale nic z toho za jeho záda nepadlo. Hra byla nadále velice vyrovnaná na obě strany. Dvě minuty před koncem Nový Jičín měl obrovskou šanci, aby srovnali stav utkání.  Hostující Dušan Šafránek nevěděl, kde se nachází puk pod jeho tělem, ale se štěstím jej udržel. Nový Jičín to ještě zkusil v závěru bez brankáře, ale nebylo jim to však nic platné. Ďáblové srovnat již nedokázali a Bobři tak mohli slavit nejtěsnější možnou výhru. Hosté z Valašského Meziříčí si odvážejí druhé vítězství v řadě a mohou tak na domácím ledě rozhodnout a vyřadit Nový Jičín.  Zdroj: www.hcvm.cz

Stav série: 0:2

Třetí zápas předkola play-off se odehraje ve středu 7.3.2018 od 18 hod na ledě ve Valašském Meziříčí.


Ostatní zápasy předkola play-off:
HC Kopřivnice - Hokej Šumperk 2003  3:2, stav série 1:1