Redakce

V 35. kole 2. ligy skupiny východ se Ďáblové střetnou na domácím ledě se Šumperkem. Naváží Ďáblové na vítězství z minulého kola, kdy přejeli Porubu? Přijďte je povzbudit ve středu 10.1.2018 od 18 hodin na novojičínský stadion.

Z posledních tří zápasů získali Ďáblové 5 překvapivou výhru nad Porubou za tři body. S Valašským Meziříčím a Kopřivnicí Ďáblové brali jen jeden bod za prohru na nájezdy. V zápase S Bobry si hokejisté Nového Jičína mohli na vánoce nadělit tříbodový zisk, ale v 56. minutě vyrovnával na 4:4 Bobr Horyna a bod navíc si pak Valaši uzmuli v samostatných nájezdech.

Také páté derby s Kopřivnicí nemělo daleko k tomu, aby si z něj opět uzmuli tříbodový zisk novojičínští Ďáblové. V 57. minutě však Kopřivnice hrála přesilovou hru, kterou navíc ještě umocnila odvoláním brankáře Hromady, a v parádní formě hrající forvard Martin Tomášek poslal zápas do prodloužení.
Po 29 zápasech jim náleží čtvrtá pozice se 44 body.

BRANKÁŘI
V brance Nového Jičína pravidelně nastupuje jako jednička zkušený Jiří Slovák. Dle statistik odchytal tento gólman 21 zápasů s průměrem 2,91 gólů na zápas a jeho úspěšnost je 88,59. Osmadvacetiletý brankář by měl s největší pravděpodobností chytat i v utkání s Šumperkem. Co se týče náhradního brankáře, tak tím je Tomáš Kohn. Ve svých 11 zápasech zvítězil jen dvakrát a průměr branek na zápas činní 3, 89 s úspěšností 88,18%.

OBRÁNCI
Nejproduktivnějším bekem v drese Ďáblů je Vojtěch Adamík. Obránce Nového Jičína má prozatím na svém kontě šest branek a jedenáct asistencí. Dalším z obránců je Jakub Hruška s dvěma góly a pěti asistencemi.

ÚTOČNÍCI
Statistikám Nového Jičína po 29. kolech vládne zkušený útočník Robin Gebauer. Kanonýr Ďáblů má zatím na svém kontě jedenáct branek a dvanáct asistencí. O sedm bodů méně má Pavel Zedník (2+14). Zbytek gólů je rozprostřen napříč celým mužstvem.
Nejtrestanějšími hráči Nového Jičína jsou útočník Robin Gebauer, Lukáš Motloch a obránce Vojtěch Adamík.
Sezóna již skončila pro jednadvacetiletého útočníka Lukáše Motlocha. V předvánočním utkání ve Valašském Meziříčí si obnovil zranění zápěstí a je u něho nutná operace.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A jak si stojí středeční soupeř Šumperk? Hostující tým okupuje v tabulce třetí příčku a na Nový Jičín má náskok 8 bodů. Zatímco doma jsou výkony Draků veselejší, o venkovních utkání se to říct nedá, působí poněkud rozpačitě. Zvlášť po kolapsovém zápase z Opavy, kdy nedokázali přetlačit houževnatě bránícího soupeře, který měl poslední výhru ve 12 kole.

BRANKÁŘI
V brance Šumperku pravidelně nastupuje jako jednička zkušený Vlastimil Lakosil. Dle statistik odchytal tento gólman 23 zápasů s průměrem 2,44 gólů na zápas. Osmatřicetiletý brankář by měl s největší pravděpodobností chytat i v utkání s novojičínskými Ďábly. Co se týče náhradního brankáře, tak tím je René Svoboda s průměrem branek na zápas činní 3,54.

OBRÁNCI
Nejproduktivnějším bekem v drese Draků je Tomáš Sedlák. Obránce Draků má prozatím na svém kontě jedenáct branek a 21 asistencí. Dalším z obránců je Jakub Schejbal se sedmi góly a šestnácti asistencemi.

ÚTOČNÍCI
Tabulce produktivity v útočných řadách vévodí Jiří Půhoný. Kanonýr Draků má zatím na svém kontě dvacet branek a 25 asistencí. O šest bodů méně má Daniel Vachutka (15+24).
Nejtrestanějšími hráči Šumperku jsou obránce Tomáš Sedlák a útočník Lukáš Králík