Redakce

Novojičínští Ďáblové v rámci 19. kola přivítali na domácím ledě rivala z Kopřivnice. Obě mužstva předváděla útočný hokej, který se určitě líbil divákům. Ďáblové otevřeli gólový účet večera už v 5. minutě, kdy se přesně trefil David Janiczek. Jejich vyzyvatel z Kopřivnice dokázal ještě do konce třetiny vyrovnat. Druhá perioda byla ve stejném duchu - Nový Jičín vstřelili branku a Kopřivnice do konce třetiny vyrovnala. O vítězi tak rozhodla třetí třetina, ve které byli úspěšnější hokejisté z Nového Jičína, vstřelili dva góly a berou tři body do tabulky. Na závěr třetiny neudrželi hokejisté nervy na uzdě a okořenili zápas několika bitkami či pěstními souboji.

Před úvodním buly proběhlo slavnostní vyvěšení dresu novojičínské hokejové legendy Jaroslava Bartoně, který 3. ledna oslaví životní jubileum - 80. let. Jaroslav Bartoň patřil k té kategorii sportovců, které se říkalo „obojživelníci“, když od jara do podzimu chytal ve fotbalové brance, v zimě pak se proháněl po ledě coby hokejový útočník.

Utkání bylo zahájeno přesilovkou domácích Ďáblů, kdy v desáté sekundě byl vyloučen hostující David Stříž za faul kolenem. Avšak tato přesilovka domácích zůstala bez výsledku. Již v 5 minutě ale domácí Ďáblové rozveselili své fanoušky. Vypadalo to, že hra se drží v mírném tempu, ale jako rána z čistého nebe přišla střela Davida Janiczka, která prostřelila vše, co stálo před ní i gólmana Petra Hromadu - 1:0. Úvodní branka nabudila ještě více domácí hráče a hostující gólman se musel hodně činit, aby nedostal další zásah. Velkou šanci na vyrovnání měl Jan Poruba, který se dostal do úniku, ale vyprášil jen Slovákovy betony. Na konci první třetiny se Kopřivnice dočkala svého prvního gólu. Ve skrumáži před domácí svatyní měl největší přehled Martin Tomášek, který zasunul puk za Slovákovy záda - 1:1.

Opět na začátku druhé periody Ďáblové navyšují brankový náskok o jednu branku zásluhou Domika Kafky - 2:1. Na srovnání hostující celek nemusel dlouho čekat. V 29 minutě vstřel gól Radim Štěpánek, který využil obrovské chyby novojičínské obrany - 2:2.

Začátek třetí třetiny znamenal opět gól v kopřivnické svatyni. Trio Málek, Zedník a Gebauer předvedli ukázkovou akci. Matěj Málek získal puk v útočném pásmu, počkal si, objel obránce, snažil se přihrát Robinu Gebauerovi, ale puk zachytil Pavel Zedník a ten přihrával Robinovi Gebauerovi, jenž stál úplně volný u tyčky a navýšil skóre na 3:2. I nadále se hrál pohledný hokej. Šance byly na obou stranách, ale ke konci třetiny již to na ledě začalo jiskřit. Na závěr třetiny neudrželi hokejisté nervy na uzdě a okořenili zápas několika bitkami či pěstními souboji. Kopřivnice se ještě snažila zvrátit výsledek na svoji stranu, hrála power play, ale z gólu se nakonec radovali domácí. Do prázdné brány se trefil podruhé v zápase Dominik Kafka - 4:2. Důležité tři body zůstávají domácím Ďáblům.