Redakce

V devatenáctém kole 2. ligy skupiny východ se Ďáblové střetnou na domácím stadionu s věčným rivalem z Kopřivnice. Toto derby bude mít slavnostní zahájení. Zápasu totiž bude předcházet slavnostní vyvěšení dresu novojičínské hokejové legendy Jaroslava Bartoně.

HK Ďáblové Nový Jičín - HC TATRA Kopřivnice

KDY: pátek 10.11.2017
Začátek utkání v 18.00 hod
Zimní stadion Nový Jičín
Textový přenos: ZDE
Rozhodčí: Šudoma - Bláha, Goňa

Ďáblové v letošní sezóně již s Kopřivnicí odehráli dva zápasy, které vyzněly lépe pro Nový Jičín. Nejprve na domácí ledě Nový Jičín přejel Tatru Kopřivnici v poměru 5:2, a pak i na kopřivnickém ledě Ďáblové vyhráli v poměru 3:1. 

Hokejisté z Nové Jičína v sobotu museli překousnout trpkou porážku na ledě Bobrů. Ve středu měli volný los a mohli se nerušeně připravovat na páteční derby s Kopřivnicí.
Z posledních tří zápasů si Ďáblové připsali pouze tři body do tabulky. Nějprve prohráli vysoko na ledě Drtičů 7:1, pak Ďáblové zaznamenali výhru nad Opavou na domácím ledě 3:2 a následný zápas byl opět ve znamení prohry na ledě Bobrů 2:0. Po patnácti odehraných utkání Nový Jičín zatím drží krásné třetí místo z počtem 23 bodů.
Statistikám vévodí útočník Robin Gebauer (6+6) a obránce Vojta Adamík (2 + 9). Velmi dobře mu sekundují jeho spoluhráči Pavel Zedník (2 +8).

Sestava Nového Jičína z minulého kola proti Bobrů z Valašského Meziříčí:
Kohn (Slovák I.) – Adamík, Már, Běhal, Matyáš, Janiczek, Metelka – Tomeček, Málek (A), Zedník (A), - Palacký, Gebauer (C), Slovák II., - Motloch, Sonnek J. , Krupa - Irgl, Palička, Podlaha.


A jak si stojí středeční soupeř Tatra Kopřivnice? Hostující tým po šestnácti odehraných kolech okupuje páté místo tabulky s počtem 21 bodů. Kopřivnice se po třech porážkách zvedla a následuje zatím série čtyř výher. Doma v přestřelce udolali Šumperk výsledkem 5:4 po prodloužení, pak si vyšlápli také na Hodonín. Drtiči na ledě Tatry prohráli v poměru 3:4. Slezan Opavu v přestřelce porazili 7:5 a v posledním zápase vyhráli nad Valašským Meziříčím 4:3.
Statistikám vévodí útočníci Tomášek (10+4), Jan Poruba (5+8) a Sluštík (7+5).

Sestava Kořivnice z minulého kola proti Bobrů z Valašského Meziříčí:
Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek (A), Kropka, Krutil, Bail, Fojtík – Poruba, Pargač (A), Tomášek, Vyčesaný, Sluštík (C), Mach, Suchý, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola