Redakce

Ďáblové potřebovali v dnešní zápase bodovat a odvrátit tak další prohru v řadě. Do utkání vstoupili vskutku dobře a první třetina byla jasně ve znamení domácího týmu, kdy využili dvojnásobnou přesilovku. O dalších dvou třetinách již nelze říci, že by Ďáblové dominovali. Nejprve v druhé třetině Ďáblové inkasovali a na začátku třetí třetiny Opava navýšila skóre. Jenže Nový Jičín dokázal zmobilizovat síly a vytěžit z minima maximum. K obratu zavelel Robin Gebauer, který Šafránka dokázal nejprve překonat v 51. minutě a 61 sekund před koncem třetí třetiny zařídil výhru pro Nový Jičín.

Hosté měli v úvodu utkání k dispozici přesilovku. Opavě se nepodařilo tuto přesilovku nějak zužitkovat a přetavit v gólovou situaci, až na jednu, dvě střely vůbec nic nevymyslela. Tutéž příležitost měli vzápětí i domácí Ďáblové, kdy byla potrestaná opavská střídačka za příliš hráčů na ledě. Přesilovka Ďáblů vypadala o něco lépe, dokázali Opavu zamknout v jejich obraném pásmu, ale nepodařilo se jim skórovat. Další velkou příležitost ke skórování měl novojičínský Miroslav Krupa, který dostal přihrávku mezi kruhy, ale Šafránek skvělým zákrokem podržel svůj tým. Šanci, kterou Opava vzápětí nabídla Novému Jičínu ve formě dvojnásobné přesilovky, již Ďáblové využili. Na gólu se podíleli Jan Sonnek, Vojtěch Adamík a Michael Chvostek - 1:0. V závěru třetiny mohlo být vyrovnáno, ale Opava nabízenou šanci nevyužila.

Do druhé periody nastoupila Opava aktivněji. Bylo to vidět na pohybu i šancích, které si Slezané vytvořily a v polovině utkání se jim tato snaha vyplatila a dokázaly srovnat. Střelou po betonem Vlastimil Malina trefuje domácí svatyni a vyrovnává na 1:1. Opava po vyrovnávající brance byla na koni a stříleli jednu střelu za druhou. Ale v domácí bráně byl skvělý Tomáš Kohn, který skutečně svůj tým podržel.

Neskutečný tlak pokračoval i ve třetí třetině a ihned na začátku se trefil Jiří Šindelář a Opava se dostala do vedení - 1:2. Jenže posledních deset minut patřilo Novému Jičínu. V 52. minutě využil chyby opavských obránců Robin Gebauer, který vystihl jejich přihrávku, přihrál Pavlu Zedníkovi, ten mu tuto přihrávku vrátil a Robin Gebauer zavěsil pod horní tyč - 2:2. Už to vypadalo, že utkání půjde do prodloužení. Do konce utkání chybělo ještě 61 sekund, kdy po Málkově přihrávce pálil Pavel Zedník, opavský gólman vyrazil jen před sebe, kde byl v perfektní střelecké pozici Robin Gebauer a vstřelil vítězný gól - 3:2. Na závěr ještě Opava zkoušela hru v šesti, ale na výsledku se již nic nezměnilo.
Tři body z dnešního zápasu zůstávají v Novém Jičíně a po třech prohrách si Ďáblové připisují výhru.

OSTATNÍ ZÁPASY 16. KOLA:
HC Kopřivnice-SHK Hodonín4:3
HC RT TORAX Poruba
-Draci Šumperk4:3 sn
HC Bobři Valašské Meziříčí
volno

ZÁPASY 17. KOLA:
HC Bobři Valašské Meziříčí -HK Nový Jičín 
Hokejový klub Opava s.r.o.-HC Kopřivnice
SHK Hodonín
-HC RT TORAX Poruba
Draci Šumperk
volno