Redakce

Novojičínští nenavázali na domácí výhru nad Opavou a z Valašského Meziříčí se vrací bez bodu. Přetože si Nový Jičín vytvářel tlak, ze kterého chtěl minimálně srovnat stav utkání, Valašské Meziříčí jim nedalo šanci a mělo utkání pod kontrolou.

Od začátku první třetiny hokejisté na ledě předváděli hru ve vysokém tempu, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Oba týmy drželi gólmani, kteří zlikvidovali všechny střelecké příležitosti, které si oba týmy vytvořili. První se rozvlnila branková síťka za novojičínským Slovákem. Valaši vzorově napadali rozehrávku hostů, z čehož pramenil tlak v útočném pásmu. Po sérii dorážek se dostal kotouč k Jakubovi Pořickému, který ho zasunul za záda Slováka. Do konce utkání ještě měl střeleckou příležitost Studený, který jen těsně minul svatyni hostí a nenavýšil tak skóre ve dvoubrankové vedení. Nový Jičín se v první třetině dostal k několika pokusům, se všemi si ovšem Plšek poradil.

Ve druhé třetině se utkání začalo přiostřovat, když došlo k několika potyčkám hlavně po přerušení hry. Třetina nabídla řadu vyloučení. Před vyrovnávající brankou měl velkou šanci novojičínský Sonnek, který nastřelil tyčku Plškovy svatyně. Vyrovnávající branku zaznamenal Jiří Slovák. Nový Jičín se postupným útokem dostal až do útočného pásma, kde Vojtěch Adamík přihrával do mezikruží Jiřímu Slovákovi a ten tvrdou ranou se strefil do šibenice Plškovy branky. Valašské Meziříčí si vedení na svoji stranu vzalo vzápětí, kdy si vytvořilo tlak v útočném pásmu. Brunec našel před brankou hostí Petra Dvořáka a ten dostal kotouč za Slováka. Bobři po vstřeleném gólu ožili a sevřeli Nový Jičín znovu v útočném pásmu. Po kombinaci vystřelil Vítek, jehož pokus Slovák vyrazil jen před sebe, kde byl připravený Jiří Weintritt a na jeho dorážku byl Slovák už krátký.
Na začátku třetí periody Bobři navýšili skóre na rozdíl tří branek. Zásluhu na tom měl Michal Hryciow, který pohotově zasunul kotouč za Slováka. Nový Jičín si začal vytvářet tlak, ze kterého chtěl srovnat stav utkání. Nejprve Pavel Zedník díky šťastnému odrazu dostal kotouč do Plškovy svatyně. A pak hosté zachytili rozehrávku domácích na útočné modré, vydali se na přečíslení dva na jednoho. Motlochovu střelu ještě Plšek vyrazil, na dorážku Lukáše Bednáře byl ale krátký. Bobři si velmi rychlou akcí vzali dvougólové vedení zpět. Jakub Pořický ke skórování vybídl Petra Dvořáka a ten neměl problém puk uklidnit do brány. Nový Jičín měl velkou snahu o zvrácení zápasu na svou stranu, ale Bobři si dokázali utkání pohlídat a na konci třetí třetiny Michal Žák ještě navýšil skóre na 6:3.