Redakce

A je to tady. Začala nám nové sezóna. Stejně jako loni i letos začínali novojičínští hokejisté s Drtiči na jejich půdě. Domácí Drtiči vedli po dvou třetinách díky třem gólům Michala Romančíka, na začátku posledního dějství navýšil skóre Dominik Matula a Drtiči si v pohodě kráčeli k prvnímu tříbodovému zisku sezony. Novojičínští ještě snížili zásluhou Daniela Pechy. Na konci zápasu na časomíře svítilo skóre 5:1, kdy poslední branku do brány hostujícího mužstva vsítil hodonínský zadák Jakub Peslar, který zamířil přesně do horního růžku.

Začátek první periody zápasu byla zpočátku z obou stran opatrná, už v páté minutě se ale dostali do vedení domácí Drtiči. O první branku se postaral Michal Romančík. Daniel Vaněk zavezl puk do útočného pásma a předložil jej Michalu Romančíkovi , který uklidil kotouč do poloodkryté klece. Do konce třetiny byl k vidění hokej se spoustou šancí, ale ani jedné straně se nepodařilo nikomu vstřelit další branku a tak po první třetině časomíra ukazovala stav 1:0 pro domácí hokejisty.

Druhá třetina se nesla ve znamení hodonínských barev. Po několika šancích Romančíka a nastřeleném břevnu Matuly padly na konci třetiny dva rychlé góly. V osmatřicáté minutě se Michal Romančík trefil do Slovákovi brány podruhé. Kobylík se dokázal natlačit na přední tyč a udělat závar na Slovákově brankovišti, kotouč se následně dostal k Michalu Romančíkovi , který se dokázal trefit do úzkého prostoru mezi brankářovo tělo a ruku. Křídlo první formace zkompletovalo hat-trick necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny. Ve spolupráci s centrem Vaňkem sehrál naprosto dokonalé buly, po němž si slovenský útočník Michal Romančík potáhl brankáře Slováka do bekhendu a zavěsil kotouč pod horní tyč. Drtiči tím, že přidali v závěru druhé třetiny dva góly, tak do poslední části šli s tříbrankovým náskokem.

Třetí třetina přinesla celkem tři branky. Ve 42. minutě skóroval Dominik Matula a navyšoval už na 4:0, hosté se ale také dočkali a o dvě minuty později. Tvrdou střelou vyzkoušel Kotvanovu pozornost Robin Gebauer, hodonínský brankář neudržel puk v náruči a kotouč mu propadl do brankoviště, kam si sjel Daniel Pecha dorazil jej do prázdné brány. Drtiči si však o chvíli později vzali čtyřbrankový náskok zpět, když se trefil Jakub Peslar. Všechny body tak zůstávají v Hodoníně.


Ostatní zápasy 1. kola
HC Opava-HC Bobři Valašské Meziříčí3:4 po prodl.
HC Kopřivnice-Draci Šumperk8:5

2. kolo středa 13.9.2017 HK Nový Jičín - HC Slezan Opava od 18:00 hod.



  • OHLASY TRENÉRŮ
Stanislav Beťko (Hodonín):
Jsme rádi, že máme první mistrovské utkání za sebou. Byli jsme si vědomi porážek z přípravy, nicméně tohle bylo mistrovské utkání. Do něj jsme vstoupili dobře. Myslím si, že do desáté minuty jsme byli lepším mužstvem. Hosté se pak osmělili, my naopak byli trochu nervózní, přesto jsme první třetinu dokázali vyhrát. Potom přišla naše klasická druhá třetina, která nám absolutně nevyšla. Podržel nás brankář, Zdenko měl několik parádních zákroků. Naštěstí jsme dali před přestávkou dva rychlé góly. Poslední třetinu jsme měli pod kontrolou, byli jsme jednoznačně lepší a vítězství jsme si zasloužili.

Petr Macháček (Nový Jičín):
Máme mladý tým a dneska se ta naše nezkušenost projevila, domácí si zápas pohlídali. Začátek utkání nám moc nevyšel, nechtěli jsme se dostat pod tlak. Ale když to vezmu vcelku, tak to bylo po první třetině pouze 1:0 a to byl pro nás dobrý výsledek. Chtěli jsme za tohoto stavu hrát co nejdéle. Domácí ve druhé třetině trošku zpomalili, protože chtěli dát tu druhou branku jistoty, což se jim nepodařilo. Hra se potom srovnala, měli jsme několik dobrých příležitostí k vyrovnání. Jenže jsme neproměnili šance, soupeř nás potrestal dvěma rychlými góly a to bylo zlomové.